סרטו של אליה קזאן, על פי מחזה מצליח של טנסי וויליאמס ובמרכזו בלאנש דובואה (ויויאן לי), יפהפיה דרומית שברירית, המגיעה לביקור בבית אחותה ההרה, סטלה (קים הנטר). שם היא פוגשת את בעלה של האחות, סטנלי קובלסקי (מרלון ברנדו), איש גס ואלים, שמסרב להאמין לתדמית של בלאנש ומנסה להבין מה עומד מאחורי הביקור שלה. העניינים מסתבכים כשחברו למשחק הקלפים, מיטש (קארל מולדן) מתאהב בבלאנש המסתורית, והמתח מגיע לשיאו כשסטלה נוסעת לבית החולים ובלאנש וסטנלי נשארים בבית לבדם. תיאור המפגש האכזר בין גברים ונשים א-לה טנסי וויליאמס הפך בידיו של קזאן לאחת הקלאסיקות הגדולות של הקולנוע ההוליוודי. הסרט היה מועמד ל-12 פרסי אוסקר. ויויאן לי, קים הנטר וקרל הנטר זכו, אבל יותר מהכל "חשמלית ושמה תשוקה" נחשב לסרט שגילה את מרלון ברנדו לעולם. אומרים שג'ון גארפילד דחה את ההצעה לגלם את סטנלי מחשש שיהווה כינור שני לדמות הנשית הראשית. ברנדו לא חשש, ואכן, חולצתו המיוזעת וקריאתו המיוסרת "סטלה, סטלה!" הפכו את סטנלי לאחד מסמלי הקולנוע המוכרים והנצחיים. את האוסקר הוא הפסיד (לדעת רבים הוא זה שהיה צריך לזכות) להמפרי בוגרט, שזכה באותה שנה עבור משחקו ב"מלכה אפריקאית".
YSהסרט הזה אכזרי וקשה.. ובאותה מידה קלאסי ומהמם אני מתביישת שראיתי את הרימייק לסרט הזה בטלויזיה עם אלק בולדווין שנראה כמו בדיחה לא טובה ליד הסרט הזה מרלון ברנדו בשיא מיטבו יוצא דופן חזותית וכמובן יכולת משחק בליגה שהמון שחקנים לא מסוגלים לשחק בה... ויוויאן לי באותה מידה מדהימה! ובכל זאת אני מסכימה עם חוות הדעת שמתחתיי מרלון ברנדו שמגלם את סטנלי הוא הדמות שאני אזכור מיצירת המופת הזו!! שחקן אדיר סרט שכדאי לבוא אליו מוכן גם למראות לא נעימים במיוחד וגם סרט נורא ישן ואם אתם אוהבים קלאסיקה וצפיתם ונתקלתם לא פעם אחת אז... זו אחת שאין להחמיץ!
לפני 10 שנים
2 אנשים אהבו
Dude1986היום כשחבר שלי ראה את הדיסק של הסרט הזה על אחד המדפים בסלון החלטתי לכתוב חוות דעת מורחבת עליו. המחזה המופלא של טנסי ויליאמס מבויים בצורה מושלמת ע''י איליה קאזאן וגם משוחק בצורה יותר מושלמת. "סטנלי קובלסקי" (מרלון ברנדו) ז''ל, כמו תמיד גונב את ההצגה, (הוא לא הדמות הראשית בסרט), ועדיין בולט ממנה. 'בלאנש', הדמות ששיחקה ויויאן לי ("חלף עם הרוח"), התאימה לה בדיוק, "סטלה" (קים האנטר) ו"מיטש" (קארל מלדן). קאסט שחקנים ענק, הבימוי מעולה, כמו כמעט כל סרטיו של קאזאן, השיא מגיע כאשר סטנלי ובלאנש לבדם. לדעתי זה מה שהקפיץ את רמת הסרט ובאמת עשה אותו לקלאסי ובהחלט חד פעמי, הסצנה של שניהם לא תישכח. ציון שלי: 10 מתוך 10. (רק בגלל שאני חושב שזה עוד אחד מהסרטים שבהם שחקן מחזיק את הסרט ביותר מ 90%). מלודרמה אמיתית לכל חובב / ת קולנוע באשר הוא / היא. את המחזה הזה לא קראתי, וחבר שלי הספיק לקרוא אותו.