הסרט "דרייב" הוא מותחן פעולה שהשתתף בתחרות הרשמית של פסטיבל קאן 2011. הוא עורר שם התלהבות רבה וזכה לביקורות מעולות. כתוצאה מכך, הבמאי שלו, ניקולס וינדינג רפן, גבר על שמות מפורסמים בהרבה ממנו (פדרו אלמודובר, טרנס מאליק, האחים דארדן, אקי קאוריסמקי ועוד ועוד) וזכה בפרס הבמאי הטוב ביותר. אף שרפן הוא דני, הסרט דובר אנגלית, והוא מתבסס על מורשת עשירה של מותחני פעולה אמריקאים העוסקים בזאבים. "דרייב" הוא סיפור מהיר, חד ומותח על נהג פעלולים בהוליווד (ריאן גוסלינג, שכמעט ולא מוציא מילה מפיו), אשר בעבר שימש גם כנהג שודים שכיר בעולם התחתון. הוא מוצא עצמו כמטרה של אחד האנשים הכי מסוכנים במאפיה של לוס אנג'לס, לאחר שהסכים לעזור לאסיר משוחרר, שהוא גם בן הזוג של שכנתו היפהפייה (קארי מליגן). העסק רק הולך ומסתבך והרגשות לשכנה הולכים ומתחזקים. הדרך היחידה שיכולה לשמור עליו ולהציל את חייו
beben0לא מובן על מה המהומה.
מתוחכם, מיוחד, חכם, מדהים, סוחף??? לא.
סרט ג-ר-ו-ע במלוא מובן המילה.
עלילה שחוקה, משחק בינוני, אף לא נגיעות של מתח באף דקה מהסרט.
במאי שכנראה מתיימר להיות גדול אך נכשל בגדול.
סרט שקוף עד כדי כך שמביא את הצופה לפתח קונספירציות לגבי הדמויות בסרט על מנת ליצור עניין כלשהו, דבר שמתנפץ בחלקו האחרון של הסרט כאשר אתה מבין שחיכית כל כך הרבה זמן לחינם והדמויות הן בדיוק כפי שמוצגות - משעממות אחת אחת.
התסריט של הפושע שנרתם לעזור לאישה וילד במצוקה כבר נעשה בכל וריאציה אפשרית וגם הפעם לא שינה דבר, לא חידש דבר.
יש שיגידו שאיני מבין בקולנוע ולכן לא אוכל לשפוט את הבמאי, ולאותם אנשים אגיד שבתור צופה השתעממתי למוות ואם הבימוי היה כ"כ טוב (כמו שרשמו בחלק מהתגובות פה) אני לא מאמין שזה יקרה לאף צופה, במיוחד לאלה שאוהבים את הז'אנר.
ציון - 4.5 בנדיבות.
לפני 8 שנים
0 אנשים אהבו
SpitzerGunnerדרמת פשע מתוכמת ועשוייה היטב, בימוי יוצא מן הכלל של רפן, תסריט שלא אומר הרבה, אבל בו זמנית אומר הכל.
שילוב טוב של הסאונדטרק בתוך הסרט מוסיף המון לאווריה, ואיך לא, משחק יוצא מן הכלל של גוסלינג, שומר על קור רוח לכל אורך הסרט, לא מקרין רגשות שבמשחק זה בדרך כלל לא טוב, אבל בסרט פשוט משתלב אדיר, שומר על פוקר פייס לכל אורך הסרט, בסרט ישנם המון מוטיבים שרק מוסיפים לסיפור, רפן בנה את העלילה יוצא מן הכלל, שלב אחרי שלב, עם תפנית טובה בסה"כ סרט מאוד מהנה.
10/8
לפני 8 שנים
0 אנשים אהבו
revigoren"דרייב" הוא סרט מיוחד. הוא לא עומד להיות כמו כל סרט פעולה ומתח שראיתם. למרות העלילה הדי בינונית של הסרט, הסרט הזה פשוט עשוי מדהים. בשביל לדעת איך לביים סרט, איך להרים תסריט בינוני לסרט בעל מימדים קולנועיים עצומים, חובה, פשוט חובה לצפות בדרייב. דרייב מראה איך אפשר להכניס את האהבה של הבמאי לקולנוע לתוך סרט, באמצעות המוזיקה, הצילום, האווירה, המסרים הפסיכולוגים שביצר שיש לבני אדם, ההצגה של אופי דמות מסויים אפילו ללא מילים אלא באמצעות צילום שונה ואווירה שונה שתתאים לאופי שמתאים לאותה הדמות, סרט שמראה על כמה שבימוי יכול להשפיע על סרט... זה פשוט יצירה חד פעמית, הנאה מובטחת מסרט שהוא מאוד איטי, אבל המוזיקה, העיצב הקולנועי המדהים שיש בסרט, פשוט מחזיק את הצופה כל הסרט.
בנוסף יש לנו כאן את הסצינות פעולה המרשימות שלא מתקמצנות בדם, עם סצינת מכוניות מרשימה ועוצרת נשימה, בפסקול המתאים והשחקנים המתאימים... ראין גוסלינג בתפקיד מדהים אך המשחק שלו לא העיף אותי מהכסא למרות זאת השחקנים האחרים קאסט ענק בתפקידי פשע גדולים .... הסרט עם העיצוב הקולנועי הנכון, שימוש מדהים בצבעים, בתאורה, צילום ויזואלי אומנותי מהסגנונות של לארס וון טרייר או דריו ארג'טו, והסרט כולו מחווה לסרטי הפשע הישנים ומזכיר אותם לעיתים בדמויות ובעלילה.
בפשטות, דרייב הוא מעל סרטי הפשע הממוצע. התסריט סטנדרטי, אבל הבימוי לוקח את הסרט למקומות שלא חשבתי שאגיע אליהם. הסרט לוקח עלילה שלקוחה מסרטי הפשע משנות ה80 ומשדרג אותם לסרט פשע ברמה, שפשוט מראה כמה אהבה לקולנוע אפשר להכניס למסך... סרט כזה יוצא פעם בכמה שנים. אל תפסידו!
לפני 8 שנים
0 אנשים אהבו
Blondieסרט דרמה/פשע טוב, אני אהבתי. פסקול טוב, צילום יפה ועלילה מעניינת. ריאן גוסלינג שחקן טוב (למרות שאני לא מת עליו). מי שחושב שזה איזה "מהיר ועצבני" חדש, שידע זה ממש לא זה. זה סרט דרמה, לא פעולה. סרט מעניין.
לפני 9 שנים
1 אנשים אהבו
YG1745502100לא סרט של 8.0 כמו שמדורג ב-IMDB.
שחקנים טובים, פסקול נחמד, עלילה חמודה.. אבל מרגיש כאילו שום דבר לא קורה. אין שום דיאלוג טוב לזכור מהסרט למשל.
הסרט נראה מבטיח לפי סצנת הפתיחה אבל כמו שאמרתי, אחרי הסצנה הזו שום דבר לא מתעלה לרמות של סרט טוב.
אבל סרט נחמד, בקיצור 6.5/10 נראה לי ציון טוב לסרט הזה.
לפני 9 שנים
0 אנשים אהבו
Potassiumסרט שלא מתחבר טוב.
אמנם הצילומים מאוד יפים והפסקול אכן נהדר, אבל יותר מידי סצנות לא קשורות.
יש כאלה שיגידו שלמרות ששם הסרט והנושא הוא על מהירות ומכוניות משופרות- זה שהוא כל כך איטי רק מעצים את הקונטרסט. אני חושב שזה לא עושה את העבודה כמו שצריך.
סרט שלא יתאים לכולם.
לפני 9 שנים
1 אנשים אהבו
MilleniuMרשם פה מישהו, יש שני סוגי אנשים: אלה שממש יהנו מהסרט ואלה שממש לא.
אני חושב שהוא דיי צודק.
הסרט עצמו מוזר, לדוגמא האישה שואלת שאלה שלא קשורה לסרט בכלל וגם לא למה שהולך להיות והוא מסתכל עליה כמה שניות וכאן זה נגמר.
הוא לא ענה לה ואין שום תזכורת לגבי זה בהמשך.
כל הסרט עצמו זז ככה בצורה איטית ומוזרה ביותר.
ראינו את זה 3 אנשים וממש לא התלהבנו.ביקורת זו מכילה ספוילר, הצג כעת
לפני 9 שנים
0 אנשים אהבו
freedanonaראיין גוסלינג הוא לא רק פרצוף יפה, הבנאדם יודע לשחק. דרייב הוא סרט על בחור שמועסק בעיקר במוסך רכבים, אך בין לבין הוא גם פעלולן רכבים מוכשר בהוליווד.
הדמות שגוסלינג משחק שקטה וממעטת לדבר, מה שנותן לדמות הרבה מאוד נופך של מסתורין ואופי מרתק. והוא לחלוטין עושה את זה טוב. העלילה שבנויה היטב, מתחילה שקטה ותמימה והופכת בהדרגה לסיפור פשע סוחף ואנושי, סיפור על הקרבה, בגידה, מסירות ודאגה לאחר והרבה דברים רעים אחרים...
הפסקול ממש מעולה, ותורם רבות לתסריט שגם ככה עומד בפני עצמו, עם קאסט נחמד, אנחנו מקבלים סרט פעולה-פשע מעולה.
ציון: 6.5 מתוך 10
לפני 9 שנים
0 אנשים אהבו
amir7493510דרייב סרט שאפשר להחשיב אחד הטובים שיצאו בשנת 2011 שילוב מיוחד של דרמה מתח פשע שלא ישעמם אותך סיפור מרתק משחק נהדר של ריאן גוסלינג יש פה כמה אנשים עם ביקורות שליליות שזה מוזר לי סרט שצריך לשבת ולהנות כמובן לא לצפות לא יותר מידי אקשן כי אין אבל סיפור שיסחוף אותכם נהג פעלולים אשר משמש את זה בתור כיסוי ויש לו עבודות זמינות בתור נהג שודים של אחרים עם חוקים משלו דומה קצת לסרט "המשלח" סרט פשוט נהדר
10 מתוך 10 מומלץ בחום !!!
לפני 9 שנים
0 אנשים אהבו
matan007נתחיל מהסוף...סרט ממש טוב! כמות הביקורות פה לבד, מצביעה על כך שהסרט לא ישאיר אתכם אדישים. בגדול יש שני סוגי אנשים: אלה שממש יהנו מהסרט ואלה שממש לא. זה לא סרט אקשן מובהק ולא סרט דרמה מובהק...אלה שילוב של שני אלו ועוד. אז מה כל כך יפה בסרט: זה ההגדרה החדה של אישיות הדמויות בסרט וסביבת החיים שלהם, מפה כל דבר שקורה בסרט פשוט נראה כל כך אנושי וטבעי..עבריין לשעבר שנגזר עליו ליפול לא משנה מה יעשה, או ילד למשפחה במצוקה שיחווה חוויות לא שגרתיות לגילו וכמובן השחקן הראשי שתכונותיו ומהלך חייו כמובן יביאו אותו למרדף נקמה בשל עוול שנגרם לסובבים אותו. יש בסרט כמה קטעי אלימות מזוכיסטיים למדי אך אלו נראים מוצדקים ומתאימים לאופי השחקנים בסרט (לא לילדים). את הסרט לא יאהב מי שמחפש אקשן טהור וקפיצות מהירות בין קטעים..בכל מקרה הסאונד והצילות והמשחק טובים לכל הדעות.