קיאנו ריבס בתפקיד חייו?
קולנוע
מאז תפקידו בסדרת הסרטים הכה מצליחה של ה"מטריקס", קיאנו ריבס לא זכה להופיע בסרטים טובים בשנים האחרונות, אך בקרוב נדע אם הוא יחזיר את כבודו האבוד.
יום שבת, 25 במאי 2013

קיאנו ריבס בתפקיד חייו?
את קיאנו ריבס רובנו מכירים בשל תפקידו בסרטי "מטריקס" המוצלחים כניאו, עם זאת, מאז הסרט האחרון "מטריקס רילודד" אשר יצא בשנת 2003, ריבס לא זכה לככב בתפקיד מאתגר יותר. הוא גם ניסה את מזלו בז'אנר הקומדיה בסרטו של סקוט קופי "אלי פארקר" אשר בו כיכב לצידה של נעמי ווטס, אך הסרט הפך נחל לכישלון ומהר מאוד ריבס הבין שהבית שלו הוא ז'אנר המד"ב, וכך עשה כאשר ב-2005 כיכב בסרטו של פרנצ'יס לורנס "קונסטנטין" אשר בו ניסה להוכיח מה הוא שווה, אבל גם הפעם הוא לא ממש צלח, משהו היה חסר וזה ממש לא היה אותו ריבס שהכרנו מסרטי ה"מטריקס". עם זאת, הופתענו לגלות שבאותה השנה (2005) הוא קיבל כוכב בשדרת הכוכבים של הוליווד.
ב-2008 הוא כיכב בתפקיד הראשי בסרטו של סקוט דריקסון "כשהעולם עמד מלכת" שם גילם חייזר אשר נשלח לבדוק האם בני האנוש ימנעו את הנזקים הסביבתיים הגורמים לכדור הארץ לגסוס. הסרט לא זכה להצלחה שלה ציפה ריבס ואם לומר את האמת, אפילו הסרט המקורי משנת 1951 שעליו התבסס הסרט, היה מוצלח פי כמה וכמה. למרות ניסיונותיו ריבס לא וויתר וחבל שכך, כי הוא חזר להופיע על מסכי הקולנוע לפני כשנה בסרט הדרמה "Generation Um" שפשוט היה כישלון טוטאלי עם ביקורות שליליות מצד מעריציו המאוכזבים.
כתוצאה מהדיכאון אשר שרר סביבו, קיאנו ריבס השמין וזאת ראינו לאחרונה כאשר ריבס היה עסוק בפסטיבל קאן בשבוע האחרון כדי למכור את זכויות ההפצה לשתי סרטיו החדשים "47 רונין" ("47 Ronin") ו-"אדם של טאי צ'י" ("Man of Tai Chi").

בתחילת השבוע בפסטיבל קאן, אולפני RADiUS-TWC בשיתוף עם אולפני יוניברסל רכשו את זכויות ההפצה של "אדם של טאי צ'י" אשר יוקרן בצפון אמריקה. על-פי אתר "הדדליין" הסכום ששולם על הזכויות היו כשבע ספרות בלבד. שזה אומר הרבה לגבי עתידו של הסרט. "אדם של טאי צ'י" מגולל את סיפורו של לוחם באמנויות לחימה מודרניות אשר יוצא למסע דרך בייג'ינג כדי להגיע למועדון קרב מחתרתי של אמנויות לחימה מודרני. בעודו מפלס את דרכו דרך לוחמים שונים וכאלה החזקים, הוא רוצה לקבל את תואר האלוף, אך האם זה יקרה?
"אדם של טאי צ'י" טריילר
השחקן טיגר הו צ'אן המככב לצידו של ריבס ב"אדם של טאי צ'י", הכיר אותו לפני הרבה שנים עוד אז בימים שריבס השתתף בצילומי סרטי ה"מטריקס". כעת ובפעם הראשונה בחייו הו צ'אן יגלם את התפקיד הראשי וריבס את המשני. בנוסף, לצידם יככב השחקן איקו אוויס שאולי זכור לכם מסרט הפעולה "הפשיטה: הגאולה" (2011) שאגב סרט ההמשך שלו מצולם בימים אלו.
בהמשך השבוע דווח כי חברת ההפקה The Weinstein Company של האחים ווינשטיין שהפיקו בעבר את "מחיר הבגידה", רכשה את זכויות הסרט "הנוסעים", מדע בדיוני בכיכובם של ווית'רספון ריס וקיאנו ריבס. את התסריט לסרט יכתוב ג'ון ספייטס (פרומתיאוס) והוא יבוים על-ידי בריאן קירק שהיה אחראי על בימוי מספר פרקים מסדרת הפנטזיה שכבשה את מסכי הטלוויזיה, "משחקי הכס". ואגב זה יהיה הסרט הראשון באורך מלא שאותו יביים.
העלילה של המד"ב החדש, "הנוסעים" מתרחשת בחללית אשר טסה אל מושבה מרוחקת, בחללית ישנה אוכלוסייה שלמה של בני אדם אשר מוקפאים, אך כאשר אדם אחד מהם (ריבס) מתעורר בטעות מתרדמת החורף ועומד בפני האפשרות להזדקן לבדו, הוא מחליט להעיר נוסעת נוספת (ווית'רספון) שביניהם נוצרת רומנטיקה מוזרה. בהחלט נשמע מעניין ואף מסקרן, מה יעלה בגורלם של השניים?. עושה הרושם שסוף סוף נזכה לראות את ריבס במד"ב איכותי, כל שניתן לעשות מלית ברירה הוא רק לחכות ולראות מה ריבס הכין לנו.
סיכום המבקר
10/
5.5
